Μεταπτυχιακά, Υποτροφίες

Νέα προγράμματα σπουδών από το το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ)


Με τέσσερα νέα προγράμματα σπουδών, τα οποία διευρύνουν το φάσμα των επιστημονικών πεδίων που καλύπτει το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ), αρχίζει η περίοδος υποβολής αιτήσεων για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016. Το Πανεπιστήμιο δέχεται τις αιτήσεις των υποψηφίων φοιτητών, από τις 26 Φεβρουαρίου μέχρι και τις 23 Απριλίου 2015, μόνο ηλεκτρονικά, μέσω του ιστοχώρου του: http://portal.ouc.ac.cy/%5Capplicants.aspx

Πρόγραμμα εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης στις Τουριστικές Υπηρεσίες (EMtS)


Το Πρόγραμμα εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης στις Τουριστικές Υπηρεσίες (EMtS) που οργανώνει και προσφέρει το τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς σας προσκαλεί στο πρώτο κύκλο μαθημάτων του 2015.
Το πρόγραμμα προσφέρει αποκλειστικά στα μέλη των Γραφείων Διασύνδεσης Ελληνικών Πανεπιστημίων τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τα μαθήματα που επιθυμούν στην προνομιακή τιμή των 250€.
Η περίοδος εγγραφών διαρκεί έως τις 5/3/2105, ενώ η έναρξη των μαθημάτων έχει προγραμματιστεί για τις 9/3/2015.
Περισσότερα στη διεύθυνση: http://ems.unipi.gr/courses/

Αγγλόφωνο ΠΜΣ "Σπουδές Νοτιοανατολικής Ευρώπης"


Το αγγλόφωνο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) Νοτιοανατολικής Ευρώπης (Master’s Degree in Southeast European Studies) λειτουργεί στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και διανύει το δέκατο έκτο χρόνο λειτουργίας του. Το ΠΜΣ θα δεχτεί έως 25 φοιτητές για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016. Πρόκειται για ένα μονοετές ΠΜΣ το οποίο διδάσκεται εξ ολοκλήρου στην αγγλική γλώσσα στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Προσφέρει διεπιστημονική εκπαίδευση στις κοινωνικές επιστήμες, με εξειδίκευση στη μελέτη της περιοχής της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό από το Ίδρυμα Αναστασίου Τσώρη


Το Ίδρυμα Υποτροφιών Αναστασίου Τσώρη προκηρύσσει την πλήρωση χωρίς διαγωνισμό δύο (2) θέσεων υποτρόφων για το ακαδημαϊκό έτος 2013 – 2014 για μεταπτυχιακές σπουδές σε συγκεκριμένο Πανεπιστήμιο της αλλοδαπής χωρίς περιορισμό κλάδου σπουδών.

Η εκλογή θα γίνει στην Αθήνα και στην έδρα του Ιδρύματος από το Δ.Σ. μεταξύ των διακρινομένων περισσότερο από άποψης βαθμολογίας στο πτυχίο των υποψηφίων υποτρόφων και θα προτιμηθεί εκείνος που κατάγεται από τη Ρούμελη και ιδιαίτερα από τις πρώην κοινότητες Πενταγιών και Κροκυλείου Φωκίδας, του Δήμου Δωρίδος.

ΜΠΣ "Μάρκετινγκ & Επικοινωνία" (Ο.Π.Α.)


Η 1η περίοδος υποβολής αιτήσεων στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών θα διαρκέσει έως τις 28 Φεβρουαρίου 2015. Η επιλογή των υποψηφίων για την περίοδο αυτή θα ολοκληρωθεί έως τέλος Μαρτίου 2015.

Για να εξετασθεί η υποψηφιότητα παρακολούθησης του προγράμματος πρέπει ο αιτών / η αιτούσα να καλύπτει τις εξής προϋποθέσεις:

- Να έχει πτυχίο από ελληνικό ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ή ισότιμο της αλλοδαπής
- Να διαθέτει αναλυτική σκέψη και ικανότητα γραπτής και προφορικής επικοινωνίας στα Aγγλικά

ΠΜΣ «Αγροβιοτεχνολογία Φυτών και Μικροοργανισμών Γεωργικής Σημασίας»


Στο πλαίσιο του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, με τίτλο «Αγροβιοτεχνολογία Φυτών και Μικροοργανισμών Γεωργικής Σημασίας», καλούνται οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι μεταπτυχιακοί φοιτητές να υποβάλλουν στη Γραμματεία του ΠΜΣ του Τμήματος Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής έως και την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015, τα εξής δικαιολογητικά:

1.Έντυπη αίτηση
2.Μία φωτογραφία ταυτότητας
3.Αντίγραφο πτυχίου
4.Αντίγραφο αναλυτικής βαθμολογίας
5.Σύντομο βιογραφικό σημείωμα

ΠΜΣ «Διοικητική Επιστήμη και Τεχνολογία»


Το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών ανακοινώνει την έναρξη του Μεταπτυχιακού Πρόγραμματος Σπουδών πλήρους φοίτησης στη «Διοικητική Επιστήμη και Τεχνολογία» τον Οκτώβριο του 2015.

Η χρονική διάρκεια του κύκλου σπουδών του Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης είναι 2 πλήρη ακαδημαϊκά εξάμηνα, ακολουθούμενα από μία μεταπτυχιακή εργασία που πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια του επόμενου εξαμήνου.

Η περίοδος υποβολής αιτήσεων θα διαρκέσει μέχρι τις 29/05/2015.

Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε το συνημμένο αρχείο.

Εκπόνηση Διδακτορικής Διατριβής (Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο)


Το Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου στην υπ’ αριθμ. 20Α/22-01-2015 Γ.Σ.Ε.Σ αποφάσισε την Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για Εκπόνηση Διδακτορικής Διατριβής στα παρακάτω θέματα:

• Μελέτη παραγωγής προϊόντων ροδάκινου χαμηλής προσλαμβανόμενης ενέργειας. (Διαδικασία παραγωγής, αξιολόγηση ποιότητας, προσομοίωση απορρόφησης συστατικών, μέτρηση γλυκαιμικού δείκτη)
• Διατροφική παρέμβαση σε ομάδα ασθενών της Μη-αλκοολικής λιπώδους διήθησης του ήπατος μέσω της χορήγησης αποξηραμένων φρούτων.

Υποτροφίες Ιδρύματος Μποδοσάκη


Το Ίδρυμα Μποδοσάκη προσφέρει υποτροφίες σπουδών στους Έλληνες φοιτητές που επιθυμούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό το 2015/16. Οι φοιτητές οι οποίοι επιθυμούν να σπουδάσουν στη Γαλλία είναι επιλέξιμοι. Οι αιτήσεις γίνονται δεκτές μέχρι τις 2 Μαρτίου 2015.

Υποτροφίες για διδακτορικούς φοιτητές από το Aston University


The successful applicants will have a strong undergraduate and/or masters degree in computer science, engineering, mathematics or a related discipline as well as excellent programming and analytical/mathematical skills. A demonstrable interest in agent systems and probabilistic modelling is essential.

Syndicate content